Blink

  • Post category:Bøger

Malcolm Gladwells Blink er ikke ligeså sensationel som Det magiske vendepunkt, måske fordi de micro-beslutninger bogen forklarer er netop det – micro

Blink, and you’ll miss them.

De er svære at forstå, fordi selvom de kan registreres og forklares, vil mange mennesker stadig benægte deres eksistens, fordi de virker uhåndgribelige. Det gjorde mig lidt trist, måske fordi mit arbejde som grafisk designer netop er afhængig af de funktioner i hjernen der beskrives i Blink, og som er så hulens svære at forklare folk, fordi de ikke kan se og røre dem.

Blink handler om, hvor kompleks vores hjerner er, og hvordan den som en anden Big Brother-computer opsamler data alle steder hvor vi færdes og spytter færdige konklusioner ud til os, uanset beslutning størrelse og vigtighed – og vi opdager det ikke, hvad hjernen foretager os. Mængden af fejltagelser der opstår, fordi vi ikke kan begribe at vores hjerne er klogere end os, er lidt skræmmende. Stadig god læsning, især for alle folk der kommunikerer, sælger og formidler eller bare … Har sociale relationer til andre mennesker.

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre: