You are currently viewing Bylyd

Bylyd

  • Post category:Podcasts

Bylyd er en podcast om byer. Hver episode har et emne, og interviewer de mennesker der arbejder, udvikler og har holdninger til byen.

Podcasten Bylyd handler om byen, byens rum og dens udvikling. Emnerne kan for eksempel være naturen i byen, hvor der fortælles om om grønne områder og parker, om teknologiens indtog i byen, om det nye begreb smart cities og hvad det betyder for vores privatliv, eller hvordan instagrammers og arkitekter ser byen med deres visuelle blik gennem kameralinser.

Bylyd er lavet af Kristoffer Friis og Tobias Moe og det er indtil videre helt frivilligt. Episodernes kvalitet kan derfor svinge en smule, men det opvejes som regel af emnerne. Nogle af episoderne savner struktur og en stærkere scriptet ramme for hver enkelt episode.

At lave en podcast om byer er en fremragende idé, eftersom alle de større byer har stigende indbyggertal. Podcastformatet er rigtig godt til at gå i dybden med mere komplekse emner, som ikke lige er dem der trækker overskrifter på avisernes websites. Det giver plads til at eksperter, der har tænkt væsentlig mere over hvad en by skal kunne end du og jeg har, kan få lov at fortælle om deres visioner og tanker.

Bylyd er et rolig, eftertænksomt podcast. Der er ikke de store udsving i følelser, det maner til eftertanke og giver plads til refleksion. Jeg håber, at den frivillige redaktion har energien til at fortsætte længe endnu, så de også får udviklet sig som værter undervejs og blive øvede i at få strammet fortællingerne lidt op.

Kristoffer og Tobias fortæller om deres podcast i denne episode af P1 Podcaster.

Du kan høre Bylyd via Soundcloud eller iTunes.

Forfatter: ,
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre: