Det forsvundne tegn

  • Post category:Bøger

Åh, jeg VED ikke hvorfor jeg bliver ved med at læse Dan Browns bøger, når jeg nu godt ved, at de er så fyldt med dårligt sprog og fejl, at jeg ikke kan lade være med at lægge mærke til det. Det forsvundne tegn er uden sammenligning den dårligste bog jeg har læst i 2010.

På trods af, at Brown selv har lagt navn til genren, som her på siden er døbt “akademisk thriller”, er der ikke noget akademisk i denne bog. Der findes folkeskoleelever med bedre sproglige evner end Brown. Læs en liste over de 50 værste historiske, geografiske, faktuelle og sproglige fejl i Dan Browns bøger her, hvis du ikke tror mig.

Hvorfor læser du dem så, din klovn?

For det første er det superdejligt at bitche løs over en bedstsælgende forfatter der griner hele vejen til banken, og for det andet bliver man jo fanget af det hø … det er da skidehamrende spændende, om nu vores professor-i-tweet-jakke-som-dog-er-lækker-og-har-dametække finder Jesu efterkommer, et skjult skattekort eller sandheden om verdens skabelse, eller whatever han nu har rodet sig ud i. Jeg vil da også kunne snakke med i frokostpausen, nå.

Men stadigvæk – de bøger er ikke værd at pakke fisk ind i. Måske lidt Da Vinci, for da var vi allesammen meget imponerede, for det var dælme en god historie, men Det forsvundne tegn? Find på noget bedre at lave.

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre:
Serie: