Det lille frøkenfirma

  • Post category:Bøger

Hester Browne er en overset chick-lit forfatter herhjemme, men det er da også kun fordi, at oversættelsen af hendes første og på dansk er noget rærligt gøjemøj.

Udover slåfejl en masse, er der fyldt med steder, hvor sprog og ordstilling minder mere om noget fra Google Translate, end noget et menneske har begået. Det er frygteligt, så læs den for guds skyld på engelsk!

Melissa er en str. 42 (ja, de findes også i chicklit!), med kurver og barm, men forsigtig og uden noget selvværd. Hun ryger fra vikarjob til vikarjob, bliver fyret når hun har sat skik på kontoret og der skal spares. Hende frygtelige (men for læseren meget morsomme) familie, er en stor del af grunden til, at hun er så forsigtig. Storesøster er goth-fan og er gift med en svensk kunstner, lillesøster er så vag, og nægter at mene noget om noget som helst, faderen er en lokalpolitiker der snyder og bedrager hvor han kan, og skændes som det brager med society-mor som pimper alkohol for at holde det hele ud. Melissas bedstemor er aristokratisk og smuk og var engang natklubsangerinde…

Ved et tilfælde får Melissa opfundet et alter ego til sig selv, den kurvede, bombastiske Honey. Hun ifører sig blond paryk og 60’er tøj med plads til kurverne, og kan pludselig være selvsikker og fremme i skoene. Med sin anden personlighed starter hun sit lille firma Det Lille Frøkenfirma som vejleder singlefyre til at klare sig: finde tøj, få en klipning, slippe af med dårlige vaner og meget andet.

Masser af sjove optrin, Melissa er godt selvskab, og der er også en god portion kærlighed, da hun forelsker sig håbløst i en af sine klienter. Supergod sommerlæsning, og så findes der to bøger til i serien;)

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre:
Serie: