Det næstbedste

  • Post category:Bøger

Jennifer Weiner har skrevet den rigtig gode I dine sko, men siden da er hendes bøger blevet dårligere. Dog ikke så dårlige, at de er fuldstændig håbløse – der findes værre bøger i denne genre. Jeg har hørt bogen som lydbog mens jeg arbejdede, og det er den helt perfekt til.

Ruth mistede sine forældre i en bilulykke som 6-årig og blev ved samme lejlighed slemt forbrændt i ansigtet og på kroppen. Hendes mormor tog sig af hende, og hun bor stadig hos hende som voksen. Hendes store drøm er, at skrive tv-serier i samme stil som Panter Tanter (The Golden Girls) og de to rejser til Hollywood sammen, for at få antaget Ruths manuskript.

Ruth får arbejde hos to manus-forfattere, får sit manus til en pilot antaget og skal lede  produktionen af den. Intet går selvfølgelig som hun havde regnet med. Tv-selskabet og produktionsvirksomheden vil ændre ting i manuskriptet, skuespillerne stiller sig på bagbenene og så videre. Man fornemmer, at Weiner selv har været igennem noget tilsvarende.

Undervejs bliver Ruth mere og mere irriterende. Som andre chick-lit heltinder før hende er hun utrolig dårlig til at gennemskue når folk gerne vil hjælpe hende, inklusive helten. Som regel kan det tilgives, fordi heltinden er sød, intelligent, vittig eller på anden måde rart selskab – det er Ruth bare ikke. Hun er et klynkehoved med urealistiske forventninger til Hollywood.

Når det så er sagt, er det udemærket slå-hjernen-fra-ferielekture.

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre: