En dyne af sne

  • Post category:Bøger

Som lille var jeg ivrig tegneserielæser. Primært albums, Lucky Luke, Asterix, Valhalla og Steen & Stoffer samt massevis Anders And-blade. Da jeg begyndte at læse voksenbøger forsvandt tegneserierne så småt ud af mine læserutiner, men nu er de på vej tilbage.

For det første er nettet spækket med webcomics som fungerer som en ny slags avistegneserier og for det andet er begrebet graphic novels endelig ved at slå sig fast. Jeg troede i lang tid, at graphic novel bare var et fancy ord for tegneserier, men det er det langt fra. En bog som En dyne af sne har langt mere tilfælles med alle de romaner jeg har læst end med nogen tegneserie jeg har læst. Det er en roman som tilfældigvis er tegnet, og den rummer ligeså meget dybde og personkarakteristik som de bedste romaner.

Bogen er selvbiografisk. Craig Thompson fortæller om sin opvækst og første kærlighed i et temmelig kristent midwest-USA hvad dertil hører af traumer og problemer. Han har måske lidt flere traumer end de fleste af os, men hans beskrivelse af den første kærlighed ramte mig lige i mellemgulvet.

Hvis du aldrig har læst graphic novels før, så start med denne. Jeg lover dig, du ikke bliver skuffet.

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre: ,