Fargo, sæson 2

Fargo, sæson 2

USA, 1979. Oliekrisen kradser og folket har mistet tilliden til regeringen efter Watergate-skandalen nogle år før. En lille by i Minnesota, den slags by hvor alle kender alle og man ikke låser hoveddøren, bliver snart rystet i sin grundvold.

De lokale gangstere, familien Gerhardt, ender i en temmelig blodig fejde med nogle endnu værre gangstere fra en nærliggende stat. Den retskafne betjent Lou (Patrick Wilson) forsøger at løse konflikten med hjælp fra sin svigerfar (Ted Danson) der også er betjent. Centralt i hele balladen står frisøren Peggy (Kirsten Dunst) som drømmer om en anden fremtid end den hendes gumpetunge slagtermand Ed (Jesse Plemons) ønsker sig. Lou kæmper for at hjælpe sine bysbørn samtidig med, at han ikke kan hjælpe sin kone Betsy (Christin Milioti), der er syg af kræft.

Fargo sæson 2 er et næsten perfekt eksempel på, hvordan man skruer en sekventielt fortalt historie sammen i lyd og billede. Manus er stramt skruet sammen, dialogen er fremragende og det store persongalleri står alle knivskarpt som typer, og som mennesker, – selv bipersonerne får deres plads.

Rent visuelt er det en nydelse at se på: Eminent komponerede billeder med store skove, brede veje og forladte gårde. Kostumer og kulisser er perfekt afstemt til karakterernes personlighed og det er desuden ret underholdende at se 70’erne genoplivet.

Modsat sæson 1 af Fargo (som også er fremragende), så forholder denne sæson sig meget mere til samfundet og omverdenen. Seriens stemning har strejf af den uro koldkrigstiden førte med sig, ligesom kampen mellem den store og lille gangsterbande spejler hvordan de store kædeforretninger overtog de lokale, familiedrevne virksomheder i denne periode.

Skriv et svar

Luk menu