Fasandræberne

  • Post category:Bøger

Jeg så begge filmatiseringer af Jussis bøger i efteråret før jeg begyndte at læse dem. Derfor ER Carl Mørk bare Nikolaj Lie Kaas og Assad ER Fares Fares i mit hovede, og det er godt.

Hvor Kvinden i buret blev filmatiseret stort set lige efter bogen (haha!), er der sket en del med Fasandræberne inden den nåede det store lærred. Det er svært at sige, når jeg så filmen før jeg læste bogen, men jeg oplever ændringerne som til det bedre. Historien er strammet op, bifigurer er luet ud og flere karakterer er også slået sammen.

Sekretæren Rose er en fin tilføjelse til mande-universet (hvorfor alle de mænd? Kunne Carl ikke have haft en pap-teenagedatter? Indtil videre er de mest fremtrædende kvinder i Afdeling Q-serien krimigådens hovedperson). Filmens udgave af hende fungerer dog bedre for mig – hun kommer lidt til at virke som en tegneseriefigur, eller nærmere, hun får den lille Afdeling Q til at fremstå som et sted for misfits og freaks. I forvejen virker det en smule usandsynligt, at en civil ansat som Assad må lave så meget politiarbejde som han gør. Men, det ignorer jeg, for det er temmelig god underholdning!

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre:
Serie: