Glow

Glow

80’erne i LA – alle har gigantisk hår, spraglet tøj og meget, meget højtaljede tangatrusser.

En gruppe kvinder af alle slags bliver hyret af den sexistiske instruktør Sam Silvia (spillet fænomenalt livstræt af Marc Maron) til at lave verdens første kvinde-wrestling show. Du skal ikke lade dig afskrække af “wrestling” – det er (stort set ikke) en serie om sport, men en serie der handler om at finde sig selv og hvordan det at være en del af et team gør dig stærkere.

Tænk et cast som i Orange is the New Black (normalvægtige kvinder, etniske kvinder, rigtige kvinder af enhver størrelse og type – uden makeup) kombineret med tør komediehumor og en kavalkade af politisk ukorrekte, skarpe, ironiske replikker som perspektiverer måden vi taler om kvinder på (i disse #metoo-dage).

Men serien vil ikke belære dig, den vil underholde, og det gør den i fulde drag. Der er flagrende kvindebagdele i bodystockings til højre og venstre, men ikke for at seksualisere dem – fordi det ser morsomt ud. De 14 kvinder som udgør wrestling-truppen, har kastet al forfængelighed overbord, og slynger, kaster og tramper sig gennem de 10 afsnit. De fylder, de skaber sig – og de er nuancerede, interessante karakterer, der tilfældigvis er kvindelige wrestlere.

Alison Brie (fra Mad Men) spiller hovedrollen som Ruth, der forsøger at slå igennem som skuespiller, men ender som wrestler i stedet. Hun evner at gøre en karakter der er lettere irriterende og upålidelig til menneskelig og værdig at heppe på, og så er hun knagme sjov.

Om du kan lide at se serier med troværdig og dyb karakterudvikling, om du vil se vanvittig fede wrestling-kampe (jeg tager hatten af for skuespillerne der laver deres egne stunts!), om du vil grine af Marc Marons tørre levering af sine replikker, eller slet og ret se den bedste serie med kvindelige superhelte siden Buffy the Vampire Slayer – så skal du se GLOW.

Serien er ikke så god til at udforske bifigurernes forhistorier som fx Orange is the New Black er, men mon ikke de gør det i sæson 2. Bag serien står Carley Mensch (Weeds og Orange is the New Black) og Liz Flahive (Nurse Jackie), så kan du lide disse serier, kan du helt sikkert også lide GLOW.

Skriv et svar

Luk menu