Marco Effekten

  • Post category:Bøger

Hvor bog 4 om Afdeling Q, Journal 64, var lidt af et klovneshow rent plot- og sprogmæssigt, er Marco Effekten nok den bedste Afdeling Q-bog i tæt konkurrence med Flaskepost fra P 

Mjaa, tror faktisk Marco Effekten vinder (på trods af, at jeg virkelig gerne vil have en bindestreg mellem de to ord! Den titel er bare underlig!)

Størstedelen af bogen følger den 15-årige Marco, som er på flugt fra den ene mere morderiske type efter den anden. Afstumpet klan-leder fra den tyvebande han er flygtet fra, gangstere af alle slags og nogle følelseskolde embedsmænd, samt nogle stykker til, der ikke skal afsløres.

Olsen beskriver i detaljer hvordan han overlever på gaden, hans snarrådighed giver sådan set mening, omend han har nærmest overjordiske ninja-snige-evner, men pyt med det. Livet på politigården er ikke lige så gøglet som tidligere og det er nok den bog, hvor samspillet mellem Carl, Assad og Rose fungerer allerbedst, måske fordi de tre karakterer nu også er begyndt at kende hinanden på godt og ondt.

 

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre:
Serie: