Min iranske barndom

  • Post category:Bøger

Marjane Satrapis tegneserier om sin opvækst i Iran kickstartede den nye bølge af grafiske romaner for en del år siden.

Da den udkom, sagde det mig ingenting. Tegneserier for mig skulle være ænder på eventyr, humor og fiktivt. Ikke noget selvransagende, historisk sniksnak til mig – tegneserier skulle være til en vis grad eskapisme.

Nu hvor jeg har læst Min iranske barndom, ved jeg ikke hvad i alverden jeg tænkte på. Med et har jeg forstået meget mere om krigen i Mellemøsten end nogen nyhedshistorier har forklaret mig for slet ikke at tale om hvor meget jeg indlevede mig i tegneserien. Den sad i kroppen i flere dage. Satrapis tegninger er enkle, næsten ikoniske flere steder, og det er nok de meget enkle tegninger der gør, at jeg kan leve mig ind i historien.

 

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre:
Serie: