You are currently viewing Nimona

Nimona

  • Post category:Bøger

Teenageren Nimona dukker op på Ballister Blackhearts dørtrin og insisterer på at være hans sidekick. Han er jo en superskurk, og den slags har altid et sidekick.

Nimona er en af den slags piger som ikke tager et nej for et nej. Skurken Ballister Blackheart får ikke mange ord indført, da Nimona insisterer på, at hun er det sidekick han står og mangler og vil være den perfekte assistent til at udføre hans onde planer.

Men Blackheart ser ikke sig selv som en skurk, selvom han faktisk lægger nogle planer. Planerne er ikke som sådan onde, faktisk er de til for at stoppe Institutionen, den organisation der udgør magthaverne i Nimonas og Blackhearts land.

nimona-5

Hvor lige det land er placeret får vi aldrig rigtig at vide, men det gør ikke noget. Det er et land hvor folk er riddere og går klædt lidt som i middelalderen, men samtidig har de moderne teknologi, radiosendere, videokommunikation, overvågningskameraer og den slags. Tegner og forfatter Noelle Stevenson får middelalder og teknologi til at passe sammen som den største selvfølge i verden, og man savner aldrig en forklaring på den verden hun fortæller om. Fokus er nemlig på personernes historie og deres indbyrdes relationer.

Klassisk eventyr med et twist

Nimona, med det punkede, pink hår, er bestemt ikke hvad hun udgiver sig for at være, ligesom Ballister Blackheart heller ikke er den skurk som omverdenen gerne vil gøre ham til. Det umage makkerpar har det tilfælles, at de begge har mistet, og de bearbejder det på hver deres måde, mens de kæmper mod Institutionen.

Nimona

Nimona trækker på klassiske eventyr, både i referencer, plot og karakterer, og det gør, at Stevenson dygtigt kan snyde os og vende det hele på hovedet, lige når vi tror vi ved, hvad der skal ske. Det enkle plot bliver båret fremad af spændende actionsekvenser, som bliver adskilt af korte episoder på en enkelt side, som kan fungere for sig selv, men samtidig passer ind i det større hele. Flere af disse småepisoder er dybt rørende, især når de viser forholdet mellem karaktererne.

Stevensons tegnestil bærer præg af hendes engagement i tegnefilms-serien Adventure Time, ligesom humoren i Nimona også kan spores herfra. Selvom elementer fra Adventure Time er synlige i tegningerne, for eksempel måden hun tegner hænder på, eller den flade farvelægning med en tynd sort outline, så er stilen alligevel hendes egen. Figurerne er kantet tegnet med enkle træk, men i kombination med den gode dialog bliver man som læser stadig nemt engageret i karakterernes liv.

Nimona

Jeg er helt pjattet med Nimona. Stevenson fortæller om svære ting som at blive forladt, svigtet og være ensom uden det på noget tidspunkt bliver sødsuppeagtigt eller klichéfyldt, samtidig med, at hun fortæller en engagerende og god historie. Nimona er kategoriseret som en ungdomsbog og er på engelsk, men kan sagtens læses af en dansk teenager der er nogenlunde til sproget. Voksne kan på alle måder også læse med.

Læs en smagsprøve på Nimona her.

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre: ,

Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. Rikke Simonsen

    Åh – jeg vil så gerne læse den snart! Måske her til sommer, hvis jeg får den købt 😀

  2. Malene Hald

    Gør det! Det er også sådan en man læser flere gange 😀 Jeg startede med at låne den på biblioteket, men har nu købt den – måtte eje den!

Der er lukket for kommentarer.