You are currently viewing Noget om Grace

Noget om Grace

  • Post category:Bøger

“Noget om Grace” handler om David Winkler. Han er anderledes. Han er mere interesseret i naturens fænomener end i mennesker, og lever en tilbagetrukket tilværelse som meterolog.

David Winklers fascination af vand startede da han var lille, mens han kiggede på fotografier af sne med sin mor. Nu er han voksen. Ungkarl, stille – lever for sig selv. Hele hans liv har han ind imellem haft forudanelser. Har set for sig, hvordan noget ville ske – og så skete det. På den måde møder han også den kvinde han forelsker sig i, og senere drømmer han, at hans lille datter vil dø. Han håber, at han kan ændre historiens gang ved at rejse væk fra datteren, og flygter til Sydamerika.

Mere kan jeg ikke sige om handlingen i Noget om Grace uden at spolere det hele for dig, for der er ikke så meget mere handling, end lige præcis de spørgsmål du nok stiller dig selv nu: Forhindrer han datteren i at dø, ser han hende igen og hvorfor er han synsk? – Og det er det, som Doerr kan. Han kan få os til at stille spørgsmål. Til handlingen i hans bog, til menneskers handlinger, til kærlighedens styrke og til naturens magi.

Doerrs poetiske sprog i “Noget om Grace”

Doerr skrev Noget om Grace før Alt det lys vi ikke ser, som var den bog han storhittede med i Danmark og resten af verden. Har du læst den, vil du også elske Noget om Grace, for sproget og stemningen er helt igennem Doerrsk. Han kan noget særligt, kan male en stemning, en rum og give ro med sine ord, som er en lise at læse – som at svøbe sig i en varm dyne og blive ført med fra det isklædte Alaska til en tropeø i Caribien.

David Winkler er dybt fascineret af vand, hvordan vandet altid finder en vej, kan give lyd og kan betyde død. Han bliver tryllebundet af sne og snefnuggens konstruktion da han studerer dem i Alaska, og fordi Doerr og Winkler er fascineret af vand og sne bliver vi det også. Sjældent har jeg haft så meget lyst til at kaste alt over bord og starte på et naturvidenskabeligt studie, som efter jeg havde læst denne bog. Doerr formår at genskabe forbindelsen mellem det naturvidenskabelige og det poetiske, noget vi i dag tror er modsætninger.

Læs denne bog hvis du elskede Alt det lys man ikke ser. Læs den, hvis du kan lide at begrave dig dybt i et andet menneskes liv og se verden gennem hans øjne. Den handler om kærlighed, til ens barn, til ens elskede og til de venner man møder og som bliver til ens familie. En meget smuk bog.

Bogen er tilsendt af Politikens forlag.

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre: