Pige i tyverne

  • Post category:Bøger

En af de bedste chick-lit forfattere er Sophie Kinsella, og jeg glæder mig altid til hendes bøger. Selvom heltinderne stort set er ens, og heltene endnu mere ens, er hun alligevel fornøjeligt god til at rode de (meget ens) heltinder ud i en forfærdelig masse gøjl, og derefter rode dem ud igen til alles tilfredstillelse.

Død grandtante

Lara er 28, naiv, rodehovede, besat af exkæresten og indgået i virksomhedspartnerskab med sin svigefulde veninde. Veninden er stukket af til Goa, og har efterladt Lara med deres fælles headhutning firma, som hun absolut ingen erfaring har med at styre. Hendes forældre er dybt bekymrede for hende, og hun selv tænker ikke på andet end ekskæresten.

Da hendes grandtante på 105 dør, tager hun modvilligt med til begravelsen, som er en pinlig affære med hendes ulidelige storesøster samt hendes berømte onkel Bill og hans dumme kone og ligeså dumme datter. Finten er, at grandtante Sadie nok er død, men hun går også igen som et 23-årigt spøgelse, der elsker alt hvad hun gjorde da hun var 23. Det var hun i 1920’erne, midt i Swingin’ London med cocktail parties, efterveer af første verdenskrig, dans, cigaretter og flirt.

Den regelrette og planlæggende Lara lærer et og andet af sin grandtantes spøgelse, da de tager på jagt efter dennes forsvundne halskæde. Undervejs afslører de diverse familiehemmeligheder og finder kærligheden (som sædvanlig).

Fremragende underholdning

Ok, ok, Kinsellas bøger er ikke ligefrem atomfysik, men de er altså ret underholdende. Hun er ganske original i måden hun lader helt og heltinde mødes, og selvom de begge er ret 1-dimensionelle er de altid charmerende og godhjertede uden at være for meget. Og mødet mellem en pige i tyverne fra to forskellige tidsaldre fungerer nu engang ret godt, selvom den ene er et spøgelse.

Læs første kapitel af Pige i tyverne eller besøg Sophie Kinsellas hjemmeside.

Bogbloggers anmeldelse, Litteratursiden og Kultunaut.

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre: