You are currently viewing Sig du kan li’ mig

Sig du kan li’ mig

 • Post category:Bøger

Sig du kan li’ mig er skrevet af Astrid Haug som rådgiver om digital kommunikation. Hun er en af de digitale eksperter som faktisk ved, hvad hun taler om.

Du får opgaven at stå for din virksomheds/organisations tilstedeværelse på sociale medier. Måske fordi du i forvejen laver kommunikation eller marketing og derfor ender den opgave naturligt på dit bord. Du er selv forholdsvis aktiv på sociale medier men har aldrig stået for et brand før.

Hvad gør du?

Start med at læse Sig du kan li’ mig. Den er Grønspættebogen for nybegynderen på sociale medier.

(Hint! Den er også til dig der er uddannet gammel-medie-kommunikatør og stadig tror pressemeddelelser er the shit. Og dig som allerede arbejder fuldtid med et firmas digitale profil men kun måler i likes. Og en hel masse andre som ikke er særlig gode til digitale medier).

På ca. 200 sider formår Haug at få læseren til at tænke over, hvorfor virksomheden vil bruge sociale medier, hvilke de skal vælge, og hvorfor, hvordan de laver, planlægger og evaluerer på indhold og til sidst, hvordan man får resten af (en muligvis genstridig) organisationen med.

Bogen er i det store og hele en komplet DIY-begynder-guide for enhver lille til mellemstor organisation, virksomhed eller forening som vil have mere ud af sociale netværk.

Hjælpsomt opbygget

Bogen er opbygget i fem kapitler med klare overskrifter som hjælpsomt guider dig fra dit første tweet til din månedlige dokumentationsrapport til ledelsen (for sådan en laver du, ikke?). Fremfor at fyre en masse buzzword og fesen business-teori af er Sig du kan li’ mig spækket med cases fra den virkelige verden, erfaringer og ekstremt brugbar viden fra vaskeægte mennesker som har erfaring og resultater bag sig.

Haug har udvalgt cases med social media-managers som ser deres kunder som rigtige mennesker og forstår deres behov. Jaja, de skal sælge, men de fleste eksempler er gennemsyret af medmenneskelighed og et vist ønske om faktisk at hjælpe deres kunder med de små ting i hverdagen. Det er selvfølgelig tydeligere hos NGO’er som ÆldreSagen end hos private virksomheder som JYSK – but still. Jeg kan godt lide, at der sjældent nævnes “penge” og “bundlinje” i bogen.

Lidt mere visuelt

Fordi jeg er grafisk designer synes jeg at bogen halter lidt når emnet falder på noget visuelt. Haug nævner både vigtigheden af gode billeder og plads til fortællinger på medier som Instagram og infografik nævnes også i forbifarten. Men jeg savner et tung og fyldestgørende kaptitel om infografik, memes og GIF’er som for alvor fylder på de sociale medier og også gjorde det før bogens udgivelse. Det er ikke kun fordi jeg kan fremstille skidtet selv (og lever af det) at jeg siger det – der er et uudnyttet hul i Danmark for god visuel kommunikation online og det mangler i bogen – derfor får den kun fire stjerner.

Og mens vi er ved det visuelle, så er bogen røvsygt sat op. Der er nogle fine modeller undervejs, men den fremragende tekst bliver ikke hjulpet på vej af traditionel og kedelig opsætning.

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre:

Dette indlæg har 4 kommentarer

 1. Astrid Haug

  Hej Malene, tusind tak for din anmeldelse, den blev jeg virkelig glad for at læse! Jeg er enig i, at det visuelle godt kunne være foldet mere ud – jeg vil meget gerne høre fra dig, hvis du har nogle konkrete idéer til, hvad der mangler. Det er nok ikke sidste gang, jeg skriver en bog 🙂
  Bedste hilsner Astrid

  1. Malene

   Hej Astrid, hvor dejligt! Jeg vil gerne forsøge at forklare hvad jeg mener – så har jeg også lejlighed til at formulere det lidt mere konkret. Fanger dig online et sted 😉

 2. Simone Hagemann

  Den skal jeg helt sikkert have fat i, kan jeg se 😀

  1. Malene

   Det fortryder du ikke. Arbejder du med SoMe?

Der er lukket for kommentarer.