You are currently viewing Spildtid

Spildtid

  • Post category:Podcasts

Spildtid er en podcast om begrebet tid og er en vedkommende og behagelig lytteoplevelse.

Journalist Karen Staarup undersøger begrebet tid i den fremragende podcast Spildtid. Staarup har to faste hjælpere, filosof Malene Trock Hempler og astrofysiker Anja Cetti Andersen, som reflekterer over afsnittenes tema udfra deres respektive fag. De er begge fremragende til at formidle deres komplicerede stof forståeligt og præcist, og så har de begge meget behagelige radiostemmer (det er ikke en selvfølge!).

I det hele taget er Spildtid en meget behagelig lytteoplevelse. Karen Staarup er en dygtig radiovært som forstår at bruge sin stemmes klang og toneleje til at understrege emnet og sætter stemningen og jeg føler mig ganske enkelt i godt selskab med hende.

Jeg lod Spildtid være soundtracket til en gåtur rundt om Søerne i København og jeg er glad for, at jeg ikke spildte den på rengøring eller som baggrundstøj til arbejdet. Spildtid fortjener opmærksomhed og eftertænksomhed.

Spildtid podcast

Det første afsnit handler om pauser, hvor Staarup blandt andet taler med DR-speaker Susanna Rankenberg om hvordan hun bruger pauser når hun speaker. Det andet afsnit handler om afbrydelser, og om hvordan de kan være både kærkomne eller irriterende – og den endegyldige afbrydelse, døden. Staarup fortæller så rørende og nærværende om sin mormors død, at jeg næsten fik en klump i halsen.

Spildtid er velproduceret: Klar lydindentitet, vel-scriptet intro som sætter stemningen og godt klippet. Afsnittene er en god længde, omtrent 25 minutter. Podcasten er gratis og du kan lytte til den hos Netudgaven og på iTunes.

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre: