You are currently viewing Step Aside, Pops

Step Aside, Pops

  • Post category:Bøger

Kate Beaton vender verdenshistorien på hovedet med humor og et skævt smil i mundvigen i hendes anden samling fra hendes webcomic “Hark! A vagrant”

Kate Beaton er en canadisk tegneserietegner med usandsynlig god humor og en bizart stor viden om historiens mange personligheder, fra krigsherrer til forfattere. De kommer under kærlig behandling i hendes webcomic Hark! A Vagrant, som snart har kørt i nogle år. Step aside, pops er den anden udgivelse med udvalgte striber.

Det eneste minus er, at nogen vitser går tabt på mig, fordi jeg ikke ved nok om den historiske person Beaton portrætterer. Hun laver også spoof-udgaver på bøger, kendte klassikere, men det er stadig lidt tabt på mig, fordi jeg ikke har læst The Secret Garden. Nogle af de striber, hvor jeg ikke kender historien, kan dog stadig være rigeligt sjove, fordi jeg kan lure hvad det er jeg ikke ved – og det er jo for hulen også en del af charmen!

Step aside, Pops!

Kate Beaton har en stærk og genkendelig stil som er karikeret og grov, til tider sjusket og nogle gange lidt stiv. Hun tager ikke de store chancer med layout, alle striber er i omegnen af 3-4 ruder lange, men det er nok fordi, de er produceret hurtigt. Fordi det visuelle ikke på den måde er gennemarbejdet, giver det især plads til vandede og halvfjogede jokes, som måske havde fået kniven, hvis striberne tog længere tid at tegne – og det kan jeg også godt lide.

Step aside, Pops!

Alt i alt en tegneserie som er en god overspringshandling de dage din knold har brug for en grinepause.

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre: