The Perks of Being a Wallflower

  • Post category:Bøger

The Perks of Being a Wallflower er egentlig en halvgammel bog, helt tilbage fra 1999.

Den fik nyt liv, da den blev filmatiseret i 2012 med blandt andet Emma Watson i en af hovedrollerne. Filmen er absolut fantastisk, for ikke bare Watson, men også Logan Lerman som Charlie og Ezra Miller som Patrick er et fantastisk trekløver.

Charlie er bogens unge teenagefortæller, og man fornemmer hurtigt, at der er noget helt særligt over ham. Man fornemmer også, at den måde han opfatter verden på, og det han tror, andre tænker om ham, ikke helt passer. Charlie er mere intelligent end de fleste, men har svært ved at forstå andre mennesker, og har desuden haft et form for sammenbrud, som han ikke helt vil fortælle om.

Tilbage i skole, efter sammenbruddet, har han svært ved at få venner. Dem der forstår ham bedst, er hans engelsklærer og de to søskende, Patrick og  Sam, som tager Charlie under deres venner.

The Perks of Being a Wallflower er en rørende og afsindig smuk bog om at blive voksen og hvor møgsvært det er. En bog om, hvor hård verden kan være mod en, før man helt forstår hvad verden egentlig er for noget. Samtidig har bogen en snert af detektivroman over sig, fordi Charlie (og læseren) prøver at stykke sammen hvad det egentlig var, der skete med ham forud for sammenbruddet.

Selvom det er en ungdomsroman kan du roligt læse den som voksen. Den har mere på hjerte og er bedre skrevet end de fleste voksenbøger.

Læs den hvis du:

  • Har et svagt punkt for coming of age/ungdomsromaner med noget på hjerte
  • Kan lide bøger, hvor du er helt inde på livet af hovedpersonen
  • Kan lide at se en filmatisering af en bog du har læst, som er absolut spot on
Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre: , ,