You are currently viewing Ude af drift

Ude af drift

  • Post category:Bøger

“Ude af drift” handler om Claire der har nået alderen til at være voksen, uden at finde ud af hvad man så skal der. Ligesom alle os andre.

Claire siger sit job i marketing op, for at finde ud af, hvad hun virkelig vil med sit liv. Hun vil gerne have et job med mening, ligesom hendes kæreste, der er hjernekirurg. De penge hun har sparet op til at leve for, mens hun finder ud af hvad hendes kald er, slipper hurtigt op. Sådan går det, når man ikke rigtig har lagt en plan.

Mens kæresten redder liv på jobbet, rager Claire uklar med sin mor. Hun passer ikke længere ind med vennerne, som har et job, og som rykker videre i livet. Hendes gåpåmod slipper hurtigt op, og hun ender i nattøj mens hun spilder tiden på Youtube.

Hendes livsmission glimrer ved sit fravær.

Kynisk Bridget

I Ude af drift fortæller Lisa Owens om Claires stigende modløshed i tekstbidder der minder om dagsbogsindlæg. Betragtninger fra offentlig transport og samtaler med baristaen på kaffebaren væves sammen med den overordnede historie. Claire er sjæleven med Bridget Jones og er rodløst forvirret som Lena Dunham. Lisa Owens skriver ikke ligeså skarpt som Caitlin Moran, men det er stadig undeholdende. Claire vil så gerne mene noget og gøre en forskel. (Så skulle hun have valgt et andet erhverv end marketing). Nu om stunder er det ikke nok at have et godt job, det skal også betyde noget.

Claires problemer er meget genkendelige, måske (og især) for kvinder på min alder, i 30’erne. Vi vil have job med mening, men vi vil også gerne tjene penge. Vi vil have børn, men ikke lige nu, for vi vil også have en karriere. Vi går ikke op i ægteskab, men vi vil gerne fries til. Vores forældre forstår ikke hvad vi laver (eller vores humor). I det hele tager et vi ikke rigtig voksne eller børn, men både og og hverken enten eller.

Jobbet er den nye Mr. Darcy

Ude af drift er det ikke Mr. Darcy der skal redde heltinden men det rigtige job. Kærligheden er da også med, men selvom Claire bliver genretypisk jaloux på kærestens kollega, er vi aldrig i tvivl om hans troskab. For det er ikke valget af kæreste der definerer Claire, men hendes valg af karriere. Hun har ikke en karriere og derfor ved hun ikke hvem hun er.

Suk. Det er som at kigge i et spejl.

Jeg var rigtig godt underholdt af Ude af drift. Den er velskrevet og har flere sunde kalorier end lignende bøger. Det kan man også se på omslaget som er en sund gul, fremfor en sukkersød lyserød. Absolut læseværdig.

Bogen er venligst tilsendt af Gads forlag.

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre: