A Storm of Swords

  • Post category:Bøger

Den 3. bog i serien om Westeros og omegn starter umiddelbart efter slutningen af bog 2, Kongernes Kamp.

De 4 konger slås stadig indbyrdes om magten, Daenerys kæmper for sine drager og sin trone i landet østpå, og Joffrey er stadig en møgunge. Men vent og se.

Hvis George R.R. Martin tog fusen på dig, ved slutningen på Kampen om Tronen, så er du slet ikke forberedt på hvad A Storm of Swords har i vente til dig. Du når til alle ender af det store kongerige, fryser måsen af på Muren, følger Brienne af Tarth og Jamie Lannisters tur igennem de store skove og ikke mindst Brans rejse, både fysisk og mentalt, mod at blive grønseer. Littlefinger lægger flere planer end nogensinde, Sansa er stadig lidt fortabt for omverdenen, men er ved at komme efter det, og lillesøster Arya sparker røv noget så grusomt.

Siderne flyder over med intriger, mord, lemlæstelse, kærlighed, ære, brudte løfter, sorg, humor og et plot der snor sig, forgrener sig, bider sig selv i halen på kryds og tværs, til du ind imellem må stoppe stakåndet op, kigge dig omkring, og ærgrer dig over, at der ikke er drager i Danmark.

Hvis du, som jeg, lukkede den sidste Harry Potter bog med et vemodigt suk, fordi det nok var sidste gang du kunne lade dig opsluge af en fantasy-serie, fordi du nu var for voksen til den slags, så læs for filan denne serie! Ikke siden Dumbledores død, har fiktive karakterers farvel til denne verden berørt mig så dybt. Du er nu advaret – du får ikke lavet noget fornuftigt, overhovedet, før du har læst denne bog færdig.

Første bog på Kindle

Jeg kunne ikke sidde stille, siden jeg hørte det sidste minut af Kongernes Kamp som lydbog, så jeg strøg ind på Amazon.com, og bestilte mig en Kindle. Siden en veninde bragte en med sig hjem fra USA, har jeg flere gange været lige ved at købe en, og stoppet i sidste øjeblik. Man betaler immervæk noget ekstra for at få den sendt til Danmark. Men trangen til at læse den næste bog NU, var for stor, så A Storm of Swords blev mit personlige argument, for at investere i en Kindle.

Fordele

  • Den er sød, fin, fiks og nem at tage med. Stor fordel med bøger som Martins, der som hardback vejer mellem 6-800 gram.
  • Jeg købte et omslag med indlagt lys i‚ smart når man skal læse i sengen og kæresten vil sove. Man kan nu få en Kindle med indbygget lys.
  • Man kan vende sider med knapper både på højre og venstre side, og den vejer ingenting, så du kan sidde præcis som du vil når du vil læse
  • Det er virkelig dejligt, at man kan få fat i den bog man vil læse på ca. 60 sekunder
  • Det er en fordel ved bøger man kun vil læse én gang – ikke flere lusede krimi-paperbacks til mig, vil nu kun have de lækre bøger stående.

Ulemper

  • Jeg glemmer hvilken bog jeg er i gang med at læse, fordi jeg ikke ser omslaget hver gang jeg samler den op.
  • Jeg kan ikke lige bladre frem til slutningen af kapitlet og se hvor meget jeg mangler.
  • Jeg mister fornemmelsen af bogens tid – hvor langt jeg er inde i historien, fordi de fysiske sider mangler.
  • Der mangler et ordenligt udvalg af skrifter, fx en fornuftig antikva-skrift. Det er for dårligt, at den eneste skrift med seriffer er en pladeserif, godt nok Caecilia, som er en lækker skrift, men ikke ligefrem Palatino, Garamond eller Courier, vel, Amazon?
Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre:
Serie: