Barbara Tristan Møllers svære begyndelser

  • Post category:Bøger

Barbara, med familie, er tilbage i stor stil. Mor er stadig ustabil, far er ensom og lillebror er gal og genial. Bliver helt glad for min egen småtossede familie.

Den første bog om Barbara Tristan Møller og hendes umulige familie, læste jeg højt for mine to rejsekammerater på en road trip til München, for at besøge en tredje ven (som er en rødhåret danserinde der taler 5 sprog og er så tæt på en virkelig Pippi som man kan være). Vi ville næsten hellere køre bil end at holde pause, fordi vi skulle høre mere om hvad der dog skete med Barbara og Nabo, lillebror Evald og deres umulige forældre.

Alt ved det gamle

Anden bog om Barbara er ligeså god: Barbara er stadig kæreste med Nabo, men det der med sex er ved at komme imellem dem. Hendes lidt for overfriske fætter Lasse fra Jylland, beslutter sig for, at tage sabbatår hos familien Møller, samtidig med, at far får prostatakræft, og mor endnu engang begynder at smuldre en anelse. Hun holder sig dog på måtten (næsten), og i stedet er der hendes veninde, Helleh Hannah, der denne gang går helt i spåner, og efterlader Barbara til at tage sig af hendes 3-årige søn Baby.

Knækord

Alberte Winding skriver et sprødt, sprødt sprog, og jeg endte med at stå i dørkarmen og læse de sidste kapitler, fordi jeg ikke kunne lægge den fra mig. Da jeg cyklede til arbejde i frostkoldt januarmørke, føltes foråret en smule tættere på.

Stor anbefaling herfra, både til 16-årige teenagepiger der tror, at familien egentlig er aliens – og til alle andre.


Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre:
Serie: