Celebutantes

  • Post category:Bøger

Celebutantes fjerner fuldstændig ‘lit’ i ‘chick-lit’. Det er en forfærdelig omgang namedroppende, uorignal, fordummende bog som lefler for den absolut laveste fællesnævner af pigebørn som elsker Sex & the City: the movie og synes Laura Weisberger fortjener nobelprisen. Og jeg synes den var megagrineren.

Lola Santisi er 26 år, datter af en selvglad Hollywood-instruktør som skal vinde en Oscar for at genvinde sin tidligere kendisstuatus, og er en såkaldt celebutante (altså, et barn af de kendte – en der er kendt for at være kendt). Hun er ikke rigtig god til særlig meget, andet end at færdes i Hollywoods jetset. Hendes 3 bedste venner: den knivskarpe skuespilagent Kate, den yogadrømmende måske-talentfulde håbefulde skuespiller Cricket og hendes dramaqueen af en bøssetøjdesigner Julian har hver deres mål de gerne vil nå – Lola vil bare gerne være normal.

Videoer og plot … måske

Det amerikanske forlag har lavet 4 x små videoer, som er halvsjove, hvoraf nedenunder er den sjoveste. Det er stakkels Crickets audition til Baywatch:

Plottet er noget med, at Julian skal have en skuespillerinde til at bære en af hans kreationer på den røde løber til Oscaruddelingen, ellers ryger hans pengeinvestor. Og det skal Lola hjælpe med. I bedste Prada-Anna-Hathaway stil spæner hun Hollywood rundt mellem bindegale skuespillerinder der omtaler sig selv i tredje person og farver deres hunde lilla og selvglade skuespillere som hun konstant brænder varm på.

Det er skrækkeligt klichéfyldt. Og der bliver namedroppet kendisser og tøjdsignere ca. 25 gange pr side, så man bliver helt forpustet.

Men det er ret sjovt.

Som Gossip Girl og Djævelen går i Prada på overdrive. Bonuslink: De bedste og værste Oscarkjoler.

Kendisforfatterdøtre

Forfatterne er døtre af henholdvis Dennis Hopper og produceren Leonard Goldberg. Så det er nok en eller anden chakraudrivende proces de har gennemgået ved at skrive bogen. Omslaget er lavet af Christine Clemmensen efter det amerikanske omslag, så vi kan ikke bebrejde hende fotoets tackyness.

Anmeldelse på Bogblogger, Bogrummet, Berlingske (1 stjerne:), Entertainment Weekly og Examiner.

Forfatter: ,
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre: