Dead Reckoning

  • Post category:Bøger

Altså, den Sookie. Jeg er imponeret over, hvordan Harris kan blive ved med at vikle sin blonde hovedperson ind i nye forviklinger, og bog nr. 11 er ingen undtagelse. Den slutter med en klar fortsættelse i vente, og Harris har så vidt jeg ved skrevet kontrakt på bog 12 og 13.

Historien er noget med, at hendes fefætter Claude og fe-onkel Dermot, som er  flyttet ind hos hende, påstår at de er tiltrukket af hendes feblod, og derfor elsket bo samme med hende. Sookie er dog mistænksom, og mener, at de to feer skjuler noget. Modbydelige Sandra Pelt er ude af spjældet, og er på morderisk færd efter Sookie. Samtidig er det roderi der er vampyrpolitik, blevet endnu mere rodet, og Eric og Pam er nu truet på livet (eller døden) af Felix som de snart planlægger at slå ihjel, og denne historie er Sookie selvfølgelig også blandet ind i.

Det mest interessante i denne bog er helt klart en endelige redegørelse for Sookies relation til feer, og feernes relation til hendes familie – og hvordan henedes telepatiske gave egentlig fungerer. Hvor fe-halløjsaet slet ikke fungerer i tv-serien er det klart noget af det mest interessante i bogen. Men på ingen måder den bedste bog i serien, den virker snarere som en overspringsbog og en optakt til noget rigtig tjubang i bog 12 og 13.

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre:
Serie: