Den rette beslutning

  • Post category:Bøger

Når man netop har spildt 14 dage på en bog, er det rart at åbne første side på den næste, og ende med at kværne den på en dag. Jill Mansell har ikke mindre end 20 chicklittede bøger bag sig — Den rette beslutning er hendes første på dansk.

Jeg håber, at det ikke bliver den sidste Thanning og Appel udgiver fra den britiske forfatterindes hånd. Hun kan sammenlignes med Sophie Kinsella, som er én af mine yndlings chicklit forfattere.

Mansell skriver altid afsluttede historier, så modsat Kinsella, genbruger hun ikke sine heltinder i det uendelige uden at de bliver klogere. Som udgangspunkt er Lottie Carlyle (fraskilt mor til to irriterende, bedrevidende, helt almindelige børn) også klogere og mere moden end sin shopaholic-kollega. Hun er vittig og kvik, og forelsker sig hovedkuls i sin nye, lækre, amerikanske chef Tyler Klein. Det lykkedes dog for ham at gøre sig uhyggeligt upopulær hos Lotties to stædige børn gennem en række uheldige (og morsomme) episoder. Tyler må droppes, hensynet til børnene er større — og ind på banen træder den charmerende Seb, som børnene elsker med det samme — men hvem elsker Lottie mest?

Kvik kærlighed og herlig humor

Udover Den Store Kærlighedshistorie, er der en række sideplots, som involverer Lotties pensionerede chef og hans jagt på tilgivelse, hendes flirtende eksmand og hendes bedste veninde, den forvirrede lykønskningskort-designer Cressida. Monologen danser afsted med mundrette vitser, og pinlige episoder og genkendlige hverdagsproblemer står i kø, uden at det nogensinde bliver socialrealistisk eller kræver for meget af sin læser.

Dette er en vaskeægte Søndag i Sofaen med Varm The og et Strikket Tæppe Læseoplevelse.

Bliver du et bedre menneske efter at have læst den? Nej. Bliver du klogere? Ikke rigtig. Får du en varm, rar fornemmelse i maven, lidt det samme som at nappe tre småkager i rap fra pladen lige efter at de er taget ud af ovnen, og skylle ned med iskold mælk? Lige præcis! Jeg vil gentage min opfordring til Thanning og Appel, om at få sendt nogen flere Mansell bøger ud gennem deres nye skønlitterære linje — I like!

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre:

Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. Lise

    Jeg har lige læst hendes bog nummer 2 på dansk, og nummer 3 står og venter på min reol 🙂 det er god og hyggelig læsning.

  2. Helena

    Har læst “Den rette beslutning” “Et tilbud du ikke kan afslå” -og “Rygtet vil vide” og havde utroligt svært ved at slippe alle tre bøger ligeså snart jeg var kommet i gang. Slugte en bog om ugen på en 3 ugers ferie, og det er sjov og hyggelig læsning. Kan varmt anbefale Jill Mansells bøger 🙂

Der er lukket for kommentarer.