You are currently viewing Den sidste gode mand

Den sidste gode mand

  • Post category:Bøger

Tegneserieskaber Palle Schmidt har adapteret Den sidste gode mand til en tegneserie i samarbejde med forfatterparret A.J. Kazinski – det er vist aldrig set på dansk bliver genskabt som tegneserie

Det er en flot bog – indbundet, så det ligner en “rigtig” bog og ikke et blødt tegneseriealbum. Omslagstypografien er også næsten magen til bogudgaven, så Kazinski-læsere kan se, at de hører sammen.

Palle Schmidt fører en mean akvarelpensel, lad det være sagt med det samme. Især de mørke, snefyldte scener er stemningsfulde og smukke. Den digitale farvelægning er også lækker. Jeg synes tegningerne er bedst når der er godt med kontrast, hvor visse steder bliver akvarellen lidt for fad for min smag. Men det er et bevist stilvalg, og er man til det douchede, løse akvarellook er der fremragende udført.

Jeg er (desværre) heller ikke så pjattet med Schmidts persontegninger, men igen – det er en smagssag. De er nemme at kende forskel på, og der er tydeligvis lagt stort arbejde i de enkelte personer. Deres udseende passer desuden ret godt med min egen forestilling af dem fra jeg læste krimien.

Jeg læste nemlig bogen for lidt over et år siden, og har den frisk i erindring. Derfor synes jeg immervæk det er godt klaret at koge en tyk, detaljeret krimi ned på små 140 sider. Det er lykkedes virkelig godt, hatten af for det!

Det er en rigtig god grafisk roman, men jeg forstår ikke helt hvem den er henvendt til. Tegneserieudgaven indeholder meget færre detaljer end bogen, så bloglæser kan blive skuffede – skal den mon lokke tegneserielæsere til at læse bøgerne? Jeg ville faktisk hellere have læst en standalone historie i samme univers, for det tror jeg Kazinsky og Schmidt kunne gøre rigtig godt.

Men – det er en god tegneserie, og er du til krimier, er det en god indgang til at læse tegneserier. Anbefaling herfra!

Bogen er venligst tilsendt af Politikens forlag

Forfatter: ,
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre:
Serie: