Det levende kød

  • Post category:Bøger

Den første bog om Madeleine Karno, Kadaverdoktoren, hørte jeg som lydbog. Den var så spændende at jeg blev hurtigere færdig med mit arbejde, både fordi jeg arbejdede koncentreret men også fordi jeg blev hængende på job for at høre videre.

Det levende kød er ikke helt ligeså spændende og der mangler lidt af gotiske stemning som var så fed i den første bog, men det er helt ok, fordi gensynet med Madeleine er det hele værd. Hun bliver optaget på universitetet med alt hvad det medfører af bøvl samtidig med, at hun prøver at fange en seriemorder.

Kaaberbøl har som sædvanlig en absurd fin fornemmelse for persontegning og er ret god til at forklare hvordan historiske Frankrig har taget sig ud, omend det nogen gange har lidt præg af, at hun har ville have nogle bidder med hun har fundet i research. Ikke alt baggrundsstof virker lige autentisk · men pyt, historien er god!

Desuden elsker jeg Kaaberbøl for altid at have stærke kvinder i sine bøger som kæmper imod den undertrykkelse kvinder historisk set har være udsat for (og stadig er). Hun er god til at demonstrere subtil feminisme uden det kammer over.

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre:
Serie: