Gaven

  • Post category:Bøger

Cecelia Aherns bøger får ofte, uretmæssigt, prædikatet “chick-lit”, formegentlig fordi, at hun er a) kvinde der ofte har b) kærlighed som tema og derfor henvender bogen sig “nok kun til kvinder”.

Sagen er den, at hendes bøger ikke flyder over med rørstrømske kærlighedshistorier om at finde den eneste ene, men ofte har en mere subtil og ægte tilgang til kærligheden, som kan være mellem en mor og hendes søn, en pige og hendes forældre, eller som i “Gaven”, en far og hans familie, som han har glemt i jagten på karrieren – og de kan sagtens læses af mænd.

Magisk plot

Aherns bøger har ofte en snært af magisk realisme, en form for nede på jorden hverdagsmagi, hvis natur ikke bliver forklaret, og som ofte er det magien der kickstarter plottet. Hovedpersonen i “Gaven” er corporate hotshottet Lou, som iført dyrt jakkesæt, arbejder 70 timer om ugen for at komme op af karrierestigen, mens han diskret tager sig en tur i sengen med alle sine sekretærer. I det store, dyre, tomme hus sidder hans dejlige kone og hans to børn, som han igen og igen fravælger for liiiige at tage et aftenmåde der ender i pubbesøg og utroskab.

En morgen falder han i snak med den hjemløse Gabe der sidder ved hans arbejdsplads, og opdager hurtigt, at han er kvik, og får ham ansat i postrummet. Lou håber på, at Gabe kan hjælpe ham med at spionere på konkurrenten, men i stedet er det Gabe der holder mere end skarpt øje med ham, og Lou begynder at stille spørgsmål ved sin tilværelse – er det faktisk det her liv han vil?

Handler den måske lidt om dig?

Gabe præsenterer Lou for en løsning på hans stressede arbejdsliv (her kommer det magiske ind i billedet), og Lous verdensbillede ændrer sig for altid. Gaven er ikke en dyb bog, men den kradser lidt i overfladen hos dem af os, som aldrig rigtig synes vi har tid nok, og godt ved, at vi forsømmer familie og venner for lige at tjekke mail endnu engang.

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre:

Dette indlæg har 1 kommentar

Der er lukket for kommentarer.