You are currently viewing Gespenster og gevækster

Gespenster og gevækster

  • Post category:Bøger

Endelig sker det: Grafisk fortælling i Viborg har udklækket sit første kuld tegneserietegnere, eller “grafiske fortællere” som de hedder.

En af dansk tegneseries grand old men, Mårdøn Smet, har udvalgt serier blandt afgængernes mange værker, og samlet dem i bogen Gespenster og gevækster som er udgivet af Cobolt.

Det fantastiske ved udgivelsen er, at de nyudklækkede skabere hver har deres personlige, distinkte stil. Der er ingen ensretning, stort set ingen lighed overhovedet mellem hverken historier eller stil, og det er fuldstændig fantastisk. Det særlige ved uddannelsen er bl.a., at skaberne selvfølgelig udvikler deres tegnestil, men også at de har fokus på at skrive og udvikle gode historier. Man skal ikke læse meget i udgivelsen, før man kan se, at det er lykkedes.

Enkelte af tegnerne har allerede gjort sig bemærket under uddannelsen, fx @clarajetsmark med sin ekspressive stil og Line Høj Høstrup med sin ligeledes kantede og farverige streg. Jeg er også pjattet med Nilas Røpke Driessens tørre humor og blyantskrattede streg. Bogens længste historie er tegnet og skrevet af Emil Friis Ernst, og er et uhyggeligt fremtidsscenarie, der i tone, historie og stil ligner noget der kunne filmatiseres på HBO i morgen.

Hvis du vil se, hvad morgendagens tegnere kan, skal du have fat i denne udgivelse. Hvis du arbejder professionelt med at hyre tegnere til fx bogillustration og omslag, skal du også have fat i denne udgivelse.

Bogen er tilsendt af @forlagetcobolt 

Udgivelsesår:
Forlag:
Genre: