I skovens dybe stille ro

  • Post category:Bøger

I skovens dybe stille ro er tegnet og fortalt af svenske Malin Biller. Det er en selvbiografisk graphic novel om Billers eget liv.

Som lille pige boede hun i byen og var lykkelig med sine forældre. På et tidspunkt flytter de på landet til en lille by, og alting ændrer sig. Hendes far begynder at drikke og være hendes mor utro, og den lille Malin bliver tyk og har svært ved at finde venner i skolen.

Malin er følsom og kreativ og har det bedst når hun tegner. Hun har fantasi og ser spøgelser og gespenster alle vejne og har det egenltig bedst i sit eget hovede. Da hendes far begynder at begå overgreb mod hende, fornemmer man, at det måske er hendes fantasi der redder hende og samtidig er hendes følsomme væsen utrolig sårbart og bliver skadet af den uduelige og frygtelige far.

Bogen beskriver Malins opvækst, hendes kamp mod vægten og følelsen af, at være forkert og udenfor. Hudløst blotlægger hun også sine egne fejl, men som læser dømmer man hende ikke – alle har været barn og teenager. Malins problemer er de samme som alle andres, men så har hun den ekstra ulykke af, at have en modbydelig far.

Denne tegneserie er et kongeeksempel på, hvad det er tegneserier kan. Ligesom film, kan tegneserier beskrive en følelse og en stemning i et enkelt billede, med meget får ord. Tegneserien kan så lege med billedformater og vise personernes tanker og oplevelser uden avanceret computerteknologi, og det er tegneseriernes styrke. En tegneserie kan produceres af én enkelt person, hvor en filmatisering af denne bog kræver adskillige hundrede mennesker.

Uanset hvad: I skovens dybe stille ro er en eminent tegneserie og det er også et godt sted at starte, hvis du aldrig har læst tegneserier før.

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre: