You are currently viewing Jim Curious rejser til havets dyb

Jim Curious rejser til havets dyb

  • Post category:Bøger

Iført en gammeldags dykkerdragt tager Jim Curious på opdagelse under havets overflade.

Nysgerrige Jim Curious dykker under havets overflade iført en gammeldags dykkerdragt i den ordløse fortælling Jim Curious rejser til havets dyb tegnet af Matthias Picard. Sammen med Jim går vi på opdagelse forbi fiskestimer, farlige hajer og besynderlige fisk på bunden af det mørke hav og ender til sidst i noget der kunne være den sagnomspundne by Atlantis. Historien er hurtig fortalt, men det er ikke den, men opdagelsesrejsen og stemningen under vandet, der er det fantastiske ved Jim Curious rejse til havets dyb.

jim-curious-2

Billedbog i 3D

Med bogen følger to sæt 3D-briller, og inden du rynker på næsen, så stop dig selv, tag brillerne på, og synk ned i de magiske billeder. Det er næsten umuligt at beskrive, hvordan det føles at falde direkte ind i Matthias Picards dragende tegninger, når man tager 3D-brillerne på, men jeg prøver alligevel. Når man ser på tegningerne uden briller, er det sort/hvide tegninger med røde og blå streger der ved første øjekast ligner et fejltryk. Men når brillerne kommer på, ser man hvor snedigt det er. Picards træsnit-agtige tegninger springer op af siden og det er umuligt at lade være med at prøve at røre ved siderne, og forsøge at række hånden ud og røre vandet eller stimerne af fisk, så livagtigt er oplevelsen.

jim-curious-6

Jim Curious rejser til havets dyb tilbyder en low-key omgang virtual reality, med noget så simpelt som en gammeldags papirbog og et par papbriller. Den taktile og fysiske oplevelse som denne trykte bog giver, er slet ikke at sammenligne med virtual reality, den er helt sin egen.

Hyggelig uhygge

Picards tegnestil er helt sin egen. Nogle opslag er næsten 80% dækket af sort, og det giver en fornemmelse af at befinde sig dybt under havets overflade. Selvom nysgerrige Jim kommer i nærkontakt med både hajer, blæksprutter og andre væsener fra havets dyb, er det dog aldrig rigtig uhyggeligt, fordi Jim bobber af sted i sin store dykkerdragt med et smil på læben og barnlig undren. Han ender også tilbage i sin lille hytte i sikkerhed, venligt hjembragt til dørtrinnet af en hjælpsom skypumpe.

jim-curious-5

Historien bliver mere og mere surrealistisk som Jim dykker dybere ned i havet, og her må barn og voksen digte på historien sammen, og det er endnu en fin detalje. De to sæt briller er oplagte til at læse bogen sammen, og fordi der ingen tekst er, kan man lade sin fantasi for frit spil, og det har de fleste gavn af.

jim-curious-4

Bogen er venligst til sendt af Forlaget God & Ond.

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre: