You are currently viewing Lad ulvene komme

Lad ulvene komme

  • Post category:Bøger

Forsigtige, 14-årige June mister sin elskede onkel Finn til aids. Året er 1986 og verden har endnu ikke helt har forstået hvad sygdommen går ud på og ingen tør sige ordet “bøsse” højt.

Teenageren June føler sig alene i verden, da hendes onkel, maleren Finn, dør af aids. Junes ældre søster Greta er moden og udadvendt – helt modsat June. De to søstre var engang tætte, men noget er sket som har fjernet dem fra hinanden, og Finns dødsfald gør det ikke bedre.

June er en følsom teenager. Højere og mere kluntet end sin søster, føler hun sig forkert og fremmedgjort fra sin familie. Hun skaber scenarier i sin fantasi for at slippe væk fra den verden, hun ikke helt forstår. Hun vandrer i den nærliggende skov og fantaserer om, at være en forældreløs middelalderpige.

Man lurer tidligt, at June har en ungdoms-crush på onkel Finn. Den fremmelige Greta har allerede luret det og driller June så ondskabsfuldt som kun søskende kan.

Det er hårdt a være 14 år

Lad ulvene komme handler om de hårde teenageår. Nej, rettelse: De modbydelige teenageår! June er, som mange teenagere, kun optaget af sine egne følelser, usikker på andres og overser dem oftest fuldstændig. Hun er dog ikke usympatiske, hun er bare teenager. June har så travlt med at føle sig forkert, at hun ikke ser, hvor såret Greta er over, at have mistet Junes fortrolighed.

June er lige dér, hvor barndommen siver bort. Hun begynder så småt at se sine forældre som de mennesker de også er. Hun gør oprør, hun stiller spørgsmål ved deres valg og begynder at indse, at de ikke har ret i alt.

Lad ulvene komme er en meget følsom bog om søskendekærlighed, og om at miste nogen man elsker. Jeg savnede lidt større armbevægelser. Bogen er dvælende i sit sprog og tager sig generelt god tid til de små hændelser. Når der er noget på spil, er det meget hurtigt overstået. Forfatteren virker mest interesseret i de små detaljer i Junes følelsesliv og det beskriver hun også fremragende.

Jeg har fået bogen tilsendt af Lindhardt & Ringhof.

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre: