Læst, lyttet og set i januar 2018

Læst

Den der lever stille af Leonora Christina Skov

Skovs selvbiografiske roman var en fremragende start på 2018. Anmeldelse her.

 

Lyttet

Kongerækken på Netudgaven

Har genhørt dele af den fremragende podcast om den danske kongerække, i forbindelse med research. De to værter gør historien nærværende, og det er en præstation.

 

Set

The Good Place, 1. sæson på Netflix

Jeg gik død i de første to afsnit, men genoptog serien, da jeg ved et tilfælde faldt over en anmeldelse der roste den til skyerne. Fremragende komedie der blander filosofi ind i en technicolor-verden. Udover det uhørt høje niveau er serien værd at se alene for Ted Dansons præstation.

Forbrydelsen I på DR

Så ikke serien da den blev sendt oprindeligt. På trods af, at jeg udemærket ved hvem morderen er, var det alligevel gribende en gribende historie, med fremragende præstationer.

Forbrydelsen II på Filmstriben

Blev simpelthen nødt til at se næste sæson også, som heldigvis er tilgængelig på bibliotekernes filmudlån. Ikke ligeså godt skruet sammen som sæson 1, og nogle af skuespillerpræstationerne halter gevaldigt – muligvis på grund af utrolig clunky dialog og en ret tør instruktion. Folk viser simpelthen for få følelser. Men Sarah Lund: Hun er fantastisk.

Elementary på Netflix

Som kæmpe Sherlock Holmes og Jonny Lee Miller fan har jeg fulgt serien fra starten. Historierne er ind imellem utrolig dumme og forhastede, men det er det værd alene for Miller. Desuden rart med at m/k makkerpar der ikke skal blive andet end makkerpar.

Aladdin i Cinemateket

Genså Disneys Aladdin for første gang i 15 år i forbindelse med podcasten Med dansk tales særvisningMed 25 år på bagen er det stadig en utrolig energisk, velfortalt historie. Set med 2018-øjne er der godt nok nogle problemer ift manglende kvinderoller og i det hele taget måden Jasmin bliver fremstillet på, men ser man bort fra det, er det stadigvæk en af de bedste tegnefilm nogensinde lavet – og med et superp stemmecast på dansk. Efterfølgende var der Q&A med Preben Kristensen, Nis Bank-Mikkelsen og Lars Thiesgaard.