Når jeg ikke er tilstede

  • Post category:Bøger

Når jeg ikke er tilstede er den bedste tegneserie jeg har læst i år og vil helt sikkert også være på min top 10 over de bedste bøger jeg har læst i år.

Lars Horneman fortæller gribende og sandt om at være et moderne menneske i København i 2014 – mere præcist om at være mand og være alene i en større by. Følelserne han fanger, vil også ramme dem der ikke tilfældigvis bor i verdens mest proviensielle hovedsted.

Bogen en slags fortløbende handling, men er samtidig en tankestrøm som er afbrudt af episoder som er meget håndgribelige og hverdagsagtige, som en løbetur i Frederiksberg Have med præcise og genkendeligt tegnede omgivelser, til situationer hvor fantasi og virklighed blandes sammen. Det er for eksempel da hovedpersonen til en fest glider uset ned mellem gulvbrædderne – et eksempel på, hvordan en tegning kan beskrive en følelse mere præcist end ord.

Bogens kærlighedshistorie er smuk og poetisk, måske især fordi den er ulykkelig og har en understrøm af ensomhed. Det er også det eneste sted hvor det kaffebrune farveskema brydes af pigens røde hår – det røde hår, som hovedpersonen nok altid vil bære med sig.

Hvis du aldrig har læst en tegneserie før: Start med den her.

Hvis du elsker tegneserier: Hvorfor har du ikke læst denne her endnu?

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre: