You are currently viewing Poppel Podcast

Poppel Podcast

  • Post category:Podcasts

Poppel Podcast handler om om de aftryk populærkulturen sætter i os.

Poppel Podcast er lydsiden til det spritnye, uafhængige magasin Poppel. Både magasin og podcast handler om ungdoms- og populærkultur, og de aftryk de efterlader. Magasinet indeholder klummer, interviews, digte og fotoserier og podcasten danner lydsiden til én af de emner, som magasinet behandler, men fra en anden vinkel.

Jeg var fanget, allerede da jeg hørte, at Poppel handler om populærkultur, som stort set aldrig får kritisk eller undersøgende spalteplads, og jeg blev ikke skuffet. De to første magasiner er udkommet, og med dem de tre første afsnit af podcasten. Første afsnit handler om fænomenet Spice Girls og de næste to om filmen Fucking Åmål.

Søgen efter identitet

Vært og producer Maria Dønvang, som også er en af grundlæggerne af boghandlen Ark Books, sætter scenen for hvert afsnit. I første afsnit er vi tilbage i 90’erne. Det handler om Spice Girls som jo bekendt blev et verdensomspændende fænomen, og var en stor del af manges identitet. Dønvang var ikke spice-fan men spejder, så i stedet har hun interviewet seks forskellige mennesker om deres forhold til Spice Girls. Èn var til koncert, en anden prøvede at vinde en billet til en koncert i en konkurrence og en tredje var “manager” for sin folkeskoleklasses egen Spice Girl-gruppe. De seks personer fortæller deres historier indlevende og jeg blev hurtig fanget ind af de personlige beretninger om at finde sin egen identitet.

I de to næste afsnit følger vi journalist Christine Runøe, som Dønvang sender på blaffertur op igennem Sverige for at finde byen Åmål. Byen som blev berømt i filmen Fucking Åmål fra 1998, som handler om to piger, der desperat vil væk fra lillebyen. Runøes rejse til Åmål går slet ikke som planlagt. Hun gennemlever et væld af følelser, fra spænding til ærgrelse, fra frustration til frygt. Turen kan ikke have været så rar for Runøe, men det er rigtig god radio.

Du behøver hverken være Spice Girls-fan eller have set Fucking Åmål for at nyde Poppel Podcast. Den er velproduceret med et godt flow, en fin lydidentitet og behandler populærkultur med kærlighed og seriøsitet.

Hør desuden Christine Runøe fortælle om sin tur til Åmål i denne episode af P1 Podcaster.

Du kan lytte til Poppel Podcast på iTunes.

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre: