You are currently viewing Sangbogen 5

Sangbogen 5

  • Post category:Bøger

Spiralsangbøgerne har været en grundpille i min musikalske opdragelse. “Den må stå i den blå sangbog”, sagde min gamle musiklærer altid, og hev guitaren ned fra væggen.

Siden den første blå (med alle Beatles-sangene i) er der kommet 5, og et eksemplar af den nyeste pryder for tiden klaveret i privaten. Jeg er lige ved at tro, at nr. 5 er min favorit siden nr. 2 kom, som jeg ellers er særligt glad for.

Jeg købte den for mine surt sammensparede lommepenge og spillede alle sangene igen, igen og igen. Det var den, jeg lærte at spille prima vista efter (min største claim to fame som musiker).

Alle spiralsangbøgerne er inddelt i 4-5 forskellige temaer, og selvfølgelig også nr. 5. Her finder man Samler & sange, Viser & evergreens, Jukebox, Dansk beat, rock og pop samt international ditto. Det absolutte scoop i denne her er jukebox-temaet, hvor  John Mogensen, Shubidua, Melodi Grand Prix-hits og alt godt fra Giro 413 står side om side.

Jeg er opvokset i et Giro 413-hjem, og savnede kun “Heksedansen”. Her er både den ældre og den yngre Seebach og værtshussange og de bedste sange fra Bullerfnis. 

Det er guitar-lejrbåls-syng-for-dit-barn-venligt i en grad sjældent set.

Hvis man ikke har selvironi nok til at brøle “Mormors kolonihavehus”, som faktisk er temmelig svær at synge, skulle jeg hilse og sige, kan man hoppe videre til dansk beat, rock og pop international ditto.

Hvis jeg ikke vidste bedre, ville jeg tro, at de var særligt udvalgt til mig og mit popelskene hjerte. Det er creme de la creme af hits fra 80’erne, over det bedste fra Absolute Music, til vi ender med de nyeste hits fra Lukas Graham, Spids Nøgenhat og Ulige Numre.

Hvor de andre bøger i serien havde mange jazz og musicalnumre, er nr. 5 fyldt med sange med historier, sange der fortæller og sange man kan synge sammen.

Guitaren er fløjet adskillige gange ned fra væggen.

Stor anbefaling!

Udgivelsesår:
Forlag:
Genre: