Stendød

  • Post category:Bøger

I forrige bog i serien blev Sookies bror Jason bortført og bidt af en varpanter, og ved den første fuldmåne, forvandler han sig til en hybrid mellem en panter og et menneske (hvilket er hvad der sker med folk der bliver bidt, og ikke er født som var-et-eller-andet).

Hurtigt efter Jasons første tur som varpanter, begynder nogen at skyde på indbyggere i Bon Temps som er hamskiftere – og hamskiftersamfundet mistænker med det samme Jason, som mod sin vilje blev bidt. For at redde sin bror, tager Sookie detektivhatten på, og begynder at lede efter den skyldige skytte.

Plottet i bogen minder mistænkeligt meget om den første bog i serien, hvor en morder var efter unge piger der gik i seng med vampyrer. I dette tilfælde er målet bare hamskiftere. Det går som sådan ikke ud over bogens kvaliteter, men det er alligevel ærgerligt, at en krimiforfatter som Harris ikke kan finde på noget kvikkere. Krimiplottet er dog ikke det eneste i bogen, for Sookie bliver også blandet ind i varulvene i Shreveports hemmelige politiske sager, fordi hun kender Alcide Herveaux.

Sookie – mandemagneten

I dette (og som sådan også sidste bind), var det ved at blive lidt irriterende, at alle overnaturlige mænd i serien drøner rundt efter Sookie som hunde i løbetid – hvilket er ved at gøre bøgerne til lige lovlig meget softporn når man lægger Sookies tanker til regnestykket;) Tag ikke fejl, jeg har ikke det fjerneste imod en stormombrust romance og gode sexscener, men visse af dem er lige lovlig påklistrede.

Selvom bøgernes lixtal ikke er verdens højeste, er det alligevel irriterende, at der er en del fejl i bogen, som må være oversætterfejl: ord der har byttet plads, sammenblandinger af hans/hendes og og lignende.

Fortællingens anmeldelse og Horrorsidens anmeldelse.

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre:
Serie: