Stille nu

  • Post category:Bøger

Viveca Sten er sidste svenske skud på femikrimistammen, og hun bliver nok aldrig til andet end en lille tør knop. Stille nu er så uhyggeligt kedelig med et decideret ligegyldigt plot, hvilket er pænt nederen i en krimi.

Kedelig sympatisk politibetjent

Den meget sympatiske politibetjent Thomas, med forlist ægteskab og sorg i bagagen, opklarer mord på en ø i den svenske skærgård med barndomsveninden Nora, som er bankjurist. Hun har to børn og er gift med meget korrekt og kedelig læge. De myrdede personer er fra samfundets bund, og som læser er man ret ligeglad med mordene, da det tragiske i deres død mangler – bortset fra det faktum at de dør, selvfølgelig – men de myrdede er mennesker uden en fremtid.

Sproget er stift og virker gammeldags, om det er den svenske oversættelse ved jeg ikke, men jeg er nu officielt træt af ordet “formelig” og andre i samme boldgade. Konflikten mellem Nora og hendes mand, hvor sidstnævnte ikke forstår at hun også vil have en karriere øger yderligere til det gammeldags. Come on, sådan er mænd da ikke i dag?

Ind af det ene øre …

Det gode er, at det er lige præcis sådan en krimi man købe til en flytur, en tur på stranden eller en søndag i sofaen. Man kan sætte hjernen på laveste omdrejninger, og slappe heeeelt af mens man læser, for det går ind af det ene øre og ud af det andet. Og det er jo også rart engang imellem.

det bedste ved krimien er, at man får lyst til at besøge den svenske Skærgård. Som Sten fortæller i dette interview, så er hun helt klart meget glad for Skærgården og beskriver den indgående – Information har også besøgt hende (endda på Rosinantes regning!)

Jeg er enig med Henrik Palle i, at Sten skriver lidt bedre end Läckberg men ikke ligeså godt (og effektivt) som Marklund.

Denne blogger kan godt lide bogen og Litteratursiden er også tilfredse.

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre: