You are currently viewing Storemyr og Lillemyr – Rejsen til havet

Storemyr og Lillemyr – Rejsen til havet

  • Post category:Bøger

Storemyr og lillemyr bor i skoven, og følger hinanden i tykt og tyndt. Det er en tryg skov med solskin og blomster, og de spiser havregrød til morgen og pølser til aften – hver dag.

En dag vil Lillemyr ikke spise det samme igen, og så begynder hun at krympe. Storemyr, som ellers er bange for at rejse, begiver sig afsted til havet, fordi Lillemyr kun vil have fisk.

Siri Melchior kan ikke tegne noget forkert. Hun bliver bedre og bedre for hver gang jeg ser noget af hende, og Storemyr og Lillemyr-bøgerne er ingen undtagelse. Hun har udviklet en personlig og genkendelig stil, som låner fra 60’ernes illustratiosnunivers, kombineret med noget moderne, farverigt og levende. Kort sagt: Illustrationerne er fuldstændig fantastiske.

Historien er jeg lidt mere luren ved. Den er ikke lang, det er en højtlæsningsbilledbog for mindre børn, men den formår alligevel at stikke lidt i flere retninger. De bedste billedbøger har en emotionel kerne, en eviggyldig sandhed, som vi alle kender.

En historie, hvor kort den end er, har også brug for at karaktererne flytter sig, at de lærer noget.

I denne er det tætteste jeg kan komme på sådan en, at Storemyr er bange for at rejse, men alligevel gør det for Lillemyrs skyld. Det er bare ikke nogen kamp for ham, og han virker heller ikke til at blive forandret af det. Lillemyr lærer lidt mere, hun finder ud af, at hverdagen måske alligevel ikke er så kedelig som hun gør den til.

Men temaerne er ikke særlig tydelige, og det er synd. Det gør, at historien ikke rigtig sætter sig, den efterlader ikke et indtryk – det gør illustrationerne heldigvis.

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre: