The Curious Incident of the Dog in the Night-Time

  • Post category:Bøger

Sjældent har jeg været mere ærgerlig, end da jeg opdagede, at teaterstykket bygget over The Curious Incident of the Dog in the Night-Time NETOP har kørt på Betty Nansen. For 14 dage siden. Med Thure Lindhardt som hovedpersonen Christopher.

Darnit.

Christopher er 15 år og han har aspergers syndrom. Han forstår matematik og fysik, elsker primtal og rummet, men han forstår ikke mennesker, og han kan ikke lide, når de rører ham, eller taler for meget til ham. Til gengæld elsker han hunde, og da han finder naboens hund Wellington myrdet, vil han opklare mordet. Han elsker nemlig også Sherlock Holmes, litteraturens største logiker.

Mens Christopher prøver at finde ud af hvem der har slået Wellington ihjel, fortsætter livet videre udenom ham. Hans frustrerede far, hans hjælpsomme lærer på specialskolen, naboerne på vejen hvor han færdes. Som læser fornemmer man et dybere svar på hvem der har dræbt Wellington end Christopher selv gør. Men da svaret har noget at gøre med følelser – et koncept han ikke kan greje – er det noget helt andet han fokuserer på.

Jeg kender ingen med aspergers, men Mark Haddons bog virker som et meget ægte, forstående portræt af, hvordan en person med aspergers tænker og opfatter verden. Den er rørende, vidende og til tider sjov.

Læs den hvis du:

  • Gerne vil forstå hvordan mennesker der er anderledes end dig tænker.
  • Kan lide Sherlock Holmes, matematik og logik
  • Små historier med oprigtige beskrivelser af andre menneskers liv
Forfatter:
Udgivelsesår:
Genre: