The Gargoyle

  • Post category:Bøger

Julegaven til mig fra kæresten, udvalgt helt særligt. En magisk realistisk-mystisk-fantasy roman om undying love (The Real Thing). Om synd, tilgivelse, kærlighed, syndsforladelse, tro, Dantes Inferno, nonner, brandofre, litteratur, middelalderens Tyskland, japansk folklore, homosexuelle vikinger og gargoyles hugget i sten.

Og så er scenen vist sat til en historie af format. Hovedpersonen, vis navn vi aldrig lære at kende, er pornostjerne – og dermed en synder. Han bliver helt forfærdeligt forbrændt i et biluheld, og den første tredjedel af bogen indeholder udpenslede, visuelle beskrivelser af et brandoffers genvordigheder med at blive rask. Jeg var flere uger om at læse få sider, fordi det er frygteligt at læse. Og da jeg havde læst bogen, fik det op for mig, at det er meningen. Man skal frastødes helt ud i torvene af den her bog.

På hospitalet møder vor forbrændte antihelt en smuk, småtosset kvinde ved navn Marianne Engell, som plejer ham – og som kender ham fra et tidligere liv, og som kan fortælle hele hans historie. Og her kommer kærligheden ind i billedet – en fuldstændig altopslugende, evig kærlighed af den slags, som kun eksisterer i eventyr og inderst i sjælen.

Kan anbefales – er oversat til dansk.

Forfatter:
Udgivelsesår:
Genre: ,