The Time of My Life

  • Post category:Bøger

Irske Cecelia Ahern mestrer, som den eneste forfatter jeg har læst, at krydse genren chicklit med magisk realisme. Alle hendes romaner har et strejf af barnlig fantasi og et strejf af tryllestøv: magisk realisme på Disneysk, om man vil.

Lucy lever, siger hun selv, et ganske fornuftigt liv, med job, lille lejlighed og som glad single med masser af venner. Ret hurtigt opdager man, at hun lyver igen om sit liv, for både kollegaer, familie og venner – og læseren selv. Hun har spundet en fin lille historie om sit liv som karrierekvinde, når sandheden egentlig er, at hun bor i en lustet lejlighed, er ensom og hader sit job.

Da hun begynder at modtage breve fra Life Academy, breve som inviterer hende til et møde med sit eget Liv, stejler hun, og nægter. Men brevene vælter ind, og hun ender med at føle sig tvunget til at møde sit Liv. Det viser sig at være en han, og han har det bestemt ikke godt. Lucys Liv insisterer på, at følge hende rundt, på arbejde, i privatlivet og hvor hun ellers færdes, for at få hende til at rette op på sin tilværelse, og dermed også sit Liv.

Lucys liv beskriver det bedst selv, når han forklarer, at han er et røntgenbillede af, hvordan hendes liv ser ud. Et brækket ben kan man se, men man kan ikke se et ødelagt liv – men det personificerer han. Ahern har endnu engang spundet en helstøbt roman om en idé som fungerer virkelig godt. Hvad hvis dit liv dukkede op, som et rigtigt levende menneske, og begyndte at diskuetre med dig, og stille dig til ansvar for de dårlige valg du har taget? Som begynder at kræve at du tager dig bedre af dig selv, og tvinger dig til at gøre noget du ikke vil? Til tider kunne det faktisk være rart, hvis den lille stemme i hovedet, som er nem at ignorere, stod foran én i kød og blod og krævede handling.

Forfatter:
Udgivelsesår:
Genre: