You are currently viewing Ting, min søn skal vide om verden

Ting, min søn skal vide om verden

  • Post category:Bøger

Svenske Fredrik Backman – ham med Ove og Britt-Marie – har skrevet Ting, min søn skal vide om verden til sin 2-årige søn. Det er en bog med gode råd om at være mand og menneske, om at elske, at have venner og at være tilfreds med den man er.

At være søn af Fredrik Backman er nok lidt af en prøvelse. For manden virker til at være som sine bøger. Han siger tingene som de falder ham ind, upåagtet af, hvor han befinder sig. Med eller uden vilje, det er ikke helt til at regne ud. Men som sine bøger er han fyldt med humor af den underfundige slags. Niels Hausgaard-slagsen. Den der slags som man tø-hø’er af. Som man smiler bredere til andre mennesker af. Også til de sure gamle mænd, for det kunne jo være en Ove.

Ting, min søn skal vide om verden er et langt brev, eller en kort bog, fra Backman til hans søn. Om hvordan det er at blive far. Hvor stort det ansvar er. Hvordan man prøver at blive en god far, når man er ud af en generation der faktisk ikke rigtig har kompetencer der ikke involverer et strømkabel. Om sene nætter, om at sige de rigtige ting til de andre forældre i vuggestuen og om ikke at være et røvhul.

Om Gud og fædre

Bogen består af korte og lange tekstbidder. Dialoger mellem Fredrik og hans kone, korte citater og små betragtninger blandet sammen med længere essay-lignende tekster. De bedste er den om Gud og den om hans fars generation. Alene de to kapitler er hele bogen værd. Min far har heller ikke taget fejl siden 70’erne, kan bestemme kvaliteten af et elektronikprodukt ved at afveje det i hånden og han spørger altid til hvilken vej vi er kommet kørende. Det rammer så rørende plet, at jeg kniber en tåre, mens jeg griner.

Du behøver ikke have børn for at kunne se det sjove i Ting, min søn skal vide om verden for den er fyldt med ting, vi allesammen burde vide om verden.

Bogen er venligst tilsendt af People’sPress. (PS, I skal lige gokke jeres sats-grafiker i nødden og bede ham om at bruge ægte kapitæler).

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre: