Washington Square

  • Post category:Bøger

Første Henry James bog jeg har læst, og den var god. Den rige, men ikke særlig attraktive Catherine, opsøges af en lidt for køn ung mand som der står stemplet “golddigger” i panden på. Hendes far er lidt af en gammel krakiler der er godt skåret for tungebåndet, og han er aldeles imod dét ægteskab.

Bogen består stort set af samtaler, og karakterskildringer, f.eks. Catherines relativt dumme tante er ret underholdende. Jeg købte bogen, fordi jeg har hørt hans stil sammenlignet med Jane Austen – og det er selvfølgelig strengt at holde to forfattere op imod hinanden på den måde, men Henry James’ stil minder faktisk om Jane Austens, selvom han sikkert ville blive skidesur over at høre det, især fordi han åbenbart ikke var særlig tilfreds med Washington Square.

Alt andet lige, er det en bog der er interessant, fordi den beskriver den tid den er skrevet i – i modsætning til mange historiske bøger, som bygger på omfattende research fortaget af en forfatter der f.eks. i 2010 vælger at skrive en bog der skal foregå i 1795, så er denne bog skrevet omkring 1880 hvor den er udgivet, og det giver den en autencitet som en moderne forfatter svært kan opnå.

Kan du lide præcise, bidende personbeskrivelser, er denne bog for dig.

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre: