Wild – en fortælling om at fare vild og finde sig selv igen

  • Post category:Bøger

Jeg har udviklet en svaghed for rejseromaner – helst den slags, hvor hovedpersonen gennemgår en transformation, en indre rejse, udsprunget af den ydre rejse. Wild er en af den slags bøger, en naturlig efterfølger til Eat, Pray, Love som jeg læste for lidt over 2 år siden i Peru.

Jeg ville ønske, at Wild var rejselekture på en udenlandsrejse – har mere end nogensinde brug for at komme ud under åben himmel, ud og se andre verdner. Men lige nu, bliver det med Cheryl Strayed og hendes vandretur på Stillehavsruten.

Stillehavsruten er en vandrerute der går fra Mexico til Canada. Cheryl får idéen om at vandre så langt hun kan på 100 dage, da hun som 26-årig i 1995 stadig ikke er kommet sig over sin mors død af kræft 4 år før. Med et mislykket ægteskab, en abort, masser af affærer og en hel del stofmisbrug (også heroin) begiver hun sig afsted, en uerfaren vandrer med alt for meget bagage, både i overført og bogstavelig forstand. Hun starter ruten med en rygsæk der vejer godt og vel 30-40 kilo.

Denne her bog er en af de bedste jeg har læst i år. Tiden fløj afsted, i selskab med Cheryl og hendes månedslange vandretur på Stillehavsruten. Jeg havde bare lyst til at finde mine gamle vandrestøvler frem, og tage den samme rejse.

Èn af den slags bøger man med fordel kan finde frem når man har ondt af sig selv, er kørt fast eller på en anden måde har brug for et lods bagi.

Litteratursiden

Smagsdommerne

New York Times

The Guardian

Forfatter:
Udgivelsesår:
Forlag:
Genre: